V meste pripravujú Stropkovskú hudobnú ligu

06.12.2008 Stropkov

Stropkov 6. decembra (TASR) - Oživiť predvianočnú atmosféru a prezentovať slovenské hudobné zoskupenia je zámerom Stropkovskej hudobnej ligy, ktorú v spomínanom meste odštartujú v sobotu 13. decembra.
Podujatie si kladie za cieľ podporu talentovaných hudobníkov v širšom rozsahu a najlepším kapelám ponúka spoluprácu aj po uplynutí časového horizontu trvania súťaže. Organizátori akcie chcú využiť svoje skúsenosti v maximálnej miere na to, aby sa liga pre jej účastníkov stala odrazovým mostíkom k naštartovaniu novej kariéry skupín aj interpretov.
\"Priznám sa, že záujem kapiel nás príjemne prekvapil, pretože nám prišli prihlášky z celého Slovenska od Bratislavy až po Medzilaborce. Zároveň nás teší aj žánrová pestrosť, čo znamená, že na pódiu sa vystrieda celá škála štýlov od rocku až po hip hop, \" povedal dnes pre TASR riaditeľ ligy Martin Blaško.
V treťom ročníku sa v rámci siedmich koncertov predstaví dovedna 40 interpretov. Z každého kola získajú jeho účastníci odporúčanie na postup do finále, ktorého zoznam nominácií uzavrie odborná porota po poslednom kole. Pre víťaza ligy pripravili organizátori Centrum voľného času ABC v Stropkove, Občianske združenie YUVEN a Mesto Stropkov možnosť nahrať album v profesionálnom hudobnom štúdiu a natočiť profesionálny videoklip. Finále sa bude konať 24. januára budúceho roka.
 

Vyberte región